Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Osmanthus                         …brengt de glimlach terug op je gezicht!

Home        Shiatsu        Stoelmassage        Zhineng Qigong        Agenda        Nieuwsbrief

Osmanthus
…brengt de glimlach terug op je gezicht!

Home       Shiatsu     Stoelmassage       Zhineng Qigong       Agenda        Nieuwsbrief

Osmanthus
Praktijk voor Shiatsu, Stoelmassage
& Zhineng Qigong

Femke van den Heuvel
gediplomeerd shiatsu – therapeut

Hogezoom 27, 4328 EE,
Burgh-Haamstede
06 – 41184211

femke@osmanthus.nl
www.osmanthus.nl
Privacybeleid

k.v.k.nr. 50834533

Verbeter je gezondheid. Start met Zhineng Qigong!
Zhineng Qigong bestaat uit meditatieve gezondheidsoefeningen uit het oude China. Ze zijn eenvoudig om te leren en zeer effectief om de gezondheid te verbeteren. Een kwartier oefenen per dag zorgt al voor een betere gezondheid, meer energie en meer rust in het hoofd. Na verloop van tijd ga je merken dat je beter tegen stress kunt, sterker in je schoenen staat en lekkerder in je vel zit. Ervaar het zelf! Meld je aan voor een cursus of workshop.

Wilt je informatie of wil je je aanmelden voor een Zhineng Qigong-activiteit, stuur dan een mail naar femke@osmanthus.nl of bel naar 06-41184211.

Zhineng Qigong agenda 2024

Volle maanbijeenkomst op het strand (beginners & gevorderden)

data: donderdag 23 mei 2024 en maandag 19 augustus 2024
tijd: 20.00 – 21.30 uur
locatie: Zeeland, Nieuw Haamstede (Burgh-Haamstede), Strandweg/Middenpad
prijs: €15,- per keer

Osmanthus organiseert deze zomer weer Volle maanbijeenkomsten op het strand.  Het bijzondere aan volle maanbijeenkomsten is dat er overal ter wereld mensen samen komen om Zhineng Qigong te beoefenen. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we gezamenlijk Zhineng Qigong beoefenen en ons verbinden met alle Zhineng Qigong beoefenaars waar ook ter wereld. Dit zorgt voor een krachtig Qiveld. Wil jij dit krachtige Qiveld ervaren en op het strand Zhineng Qigong beoefenen? Doe dan mee! Iedereen is welkom. Zowel beginners als gevorderden. Wel moet je in staat zijn om een stukje te wandelen. We verzamelen in Nieuw Haamstede bij de 2e strandovergang (Strandweg/Middenpad). Van daaruit wandelen we in stilte naar het strand. Graag van te voren aanmelden. Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl  of via 06-41184211.

*Deze buitenactiviteit gaat alleen door bij mooi weer. Vermeld daarom bij aanmelding je mobiele telefoonnummer. Dan word je via een sms- of WhatsApp-bericht op de hoogte gehouden.

Grote chantbijeenkomst (gevorderden)

data: vrijdag 31 mei 2024
tijd: 9:30 – 11.00 uur
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Pelgrimskerk, Platboslaan 1
prijs: €15,-

Voor het eerst gaan we chanten met een grote groep mensen! Hoe bijzonder is dat! Laten we er met zijn allen een unieke, helende ervaring van maken. Deze bijeenkomst is voor iedereen die ervaring heeft met chanten. Dus heb je de Basiscursus Chanten gevolgd of heb je op een andere manier ervaring op gedaan met chanten, dan ben je van harte welkom. Aanmelden  kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211 

Nb. Heb je geen ervaring, maar wel interesse in chanten? Na de zomer is er een Startbijeenkomst waarbij ook gechant zal worden. Deze bijeenkomst is voor mensen met en zonder ervaring. Ook is er in het najaar weer een nieuwe Basiscursus Chanten. 

Retraiteweekend aan zee: uitwaaien en opladen

data: 22 & 23 juni 2024 of 24 & 25 augustus (of in overleg)
tijd: 09:30 – 13:00 uur (zowel zaterdag als zondag)
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Hogezoom 27
prijs: €125,- (inclusief koffie/thee/sap en wat lekkers)

Dit weekend draait om ontspanning, energie opdoen en gezelligheid. Het is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan een korte ‘time-out’ om op adem te komen, maar ook voor wie wil ‘proeven’ aan Zhineng Qigong. Of je nu een ontspannen weekendje weg wilt, in de buurt woont of in Zeeland op vakantie bent: kom uitwaaien en opladen! Tijdens de workshops die in de ochtend plaats vinden, doen we in klein groepsverband (4 à 5 personen) eenvoudige Qigong-oefeningen. Makkelijk om aan te leren, maar toch effectief (en uitdagend). En misschien zijn die oefeningen juist wel effectief omdat ze zo eenvoudig zijn. De eenvoud van de oefeningen brengt ons namelijk meteen naar de kern. Door de verscheidenheid aan oefeningen heeft dit weekend ook iets weg van een ‘proeverij’: een kennismaking met wat Zhineng Qigong te bieden heeft. Zo worden meditatieve bewegingen afgewisseld of gecombineerd met visualisaties, affirmaties, geleide meditaties en chanten (uitspreken van helende klanken). Allemaal met als doel om te ontspannen en energie op te doen. Ervaring met Qigong is niet nodig. Toe aan een time-out? Of geïnteresseerd in een ‘Qigong-proeverij? Meld je dan aan voor één van deze retraiteweekenden. Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

Tip: Boek deze retraite met 4 à 5 personen en maak er een ontspannen weekendje weg van met (yoga)vrienden, familie of collega’s. In de ochtend ontspannen en opladen met Qigong en in de middag uitwaaien op het strand, zwemmen in zee of wandelen in de bossen. Wist je dat Zeeland de meeste zonuren van Nederland kent? De beste plek dus om je op te laden met zonne-energie!

Deze tweedaagse retraite kan ook geboekt worden op doordeweekse dagen.

Een mooi vervolg op dit weekend is het ‘Zhineng Qigong weekend aan zee!’ voor beginners, waar de belangrijkste basisoefening van Zhineng Qigong wordt aangeleerd: de Lift Chi Up Pour Chi Down-methode. Ook is een vervolgweekend op maat mogelijk.

Zhineng Qigong weekend aan zee! (beginners)

data: 12 & 13 oktober 2024
tijd: 09:30 – 13:00 uur (zowel zaterdag als zondag)
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Hogezoom 27
prijs: €125,- (inclusief lesmateriaal, koffie/thee/sap en wat lekkers)

Tijdens dit weekend voor beginners wordt in klein groepsverband Zhineng Qigong aangeleerd en beoefend. Zaterdag maak je uitgebreid kennis met Zhineng Qigong en op zondag leer je de belangrijkste basisoefening: de Lift Chi Up Pour Chi Down. Kom je hier niet vandaan, dan kun je er een relaxt weekendje weg van maken. ’s Morgens ontspannen bewegen tijdens de workshops en ’s middags heerlijke uitwaaien aan zee of wandelen in de bossen. Kortom: kom jouw accu opladen … en geniet! Ook mensen uit de buurt zijn van harte welkom! Na dit weekend keer je ontspannen huiswaarts, kijk je terug op een gezellig weekend en kun je zelf thuis starten met het beoefenen van Zhineng Qigong. Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

Heb je interesse, maar is het weekend vol of kun je dit weekend niet, neem dan contact op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Zhineng Qigong weekend aan zee! (gevorderden & half gevorderden)

data: 15 & 16 juni 2024 en  14 & 15 september 2024 (vol)
tijd: 09:30 – 13:00 uur (zowel zaterdag als zondag)
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Hogezoom 27
prijs: €125,- (inclusief lesmateriaal, koffie/thee/sap en wat lekkers)

Dit weekend is bedoeld voor mensen die (enige) ervaring hebben met Zhineng Qigong en die graag gezamenlijk Zhineng Qigong willen beoefenen en meer willen leren. Tijdens het weekend vindt in klein groepsverband verdieping plaats, leren we van elkaar en is er zeker ook ruimte voor plezier! De inhoud van het weekend zal worden afgestemd op de kennis en de ervaring van de groep. Heb je een wens, maak die dan kenbaar! Kom je hier niet vandaag, dan kun je er een relaxt weekendje weg van maken. ’s Morgens Zhineng Qigong beoefenen en ’s middags heerlijk uitwaaien aan zee of wandelen in de bossen. Ook mensen uit de buurt zijn van harte welkom! Wil je mee doen? Meld je dan aan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211

Heb je interesse, maar is het weekend vol of kun je dit weekend niet, neem dan contact op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Startbijeenkomst Zhineng Qigong (inclusief chanten) voor beginners & gevorderden

data: vrijdag 30 augustus 2024
tijd: 9:30 – 11.00 uur
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Pelgrimskerk, Platboslaan 1
prijs: €10,-

Om het nieuwe seizoen in te luiden start Osmanthus met een grote Startbijeenkomst in Pelgrimskerk te Burgh Haamstede. Iedereen is welkom. We gaan de Lift Chi Up Pour Chi Down oefening doen én we gaan chanten. Een mooie manier om kennis te maken met Zhineng Qigong én met het chanten. Heb je de smaak te pakken dan kan je  mee doen met de Basiscursus Zhineng Qigong, het beginnersweekend, en/of met de Basiscursus Chanten. Voor de enthousiaste gevorderde Zhineng Qigong beoefenaar is het een leuke  manier om het seizoen te starten en om eventueel partner, familie, vrienden of andere bekenden kennis te laten maken Zhineng Qigong. Na afloop is er gelegenheid om bij te praten met een kopje thee en wat lekkers.  Aanmelden  kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211 

Basiscursus Zhineng Qigong (live, livestream of online terugkijken)

data: vrijdag 6 september t/m 6 december 2024 (m.u.v. 4 oktober & 25 oktober)
tijd: 11.00 – 12.15 uur
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Pelgrimskerk, Platboslaan 1 of online (livestream of later terugkijken)
prijs: €141,- voor 12 lessen (inclusief lesmateriaal + geluidsopname)

Tijdens deze beginnerscursus maak je uitgebreid kennis met Zhineng Qigong. De nadruk ligt op het aanleren van de belangrijkste basisoefening van Zhineng Qigong: de Lift Chi Up Pour Chi Down. Na deze cursus ben je in staat zelf thuis te starten met het dagelijks beoefenen van Zhineng Qigong. Je zult al snel de positieve effecten ervan ervaren! Deze basiscursus vindt plaats in Burgh-Haamstede, maar is ook livestream via Zoom te volgen. Het is eveneens mogelijk om de lessen online terug te kijken op een ander tijdstip. Zo hoef je nooit een les te missen!  Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

 Tijdens de eerste les op vrijdag 6 september 2024  kun je kennismaken met Zhineng Qigong.  Prijs: € 12,50

Zhineng Qigong training voor gevorderden (live, livestream of online terugkijken)

data: vrijdag 6 september t/m 6 december 2024 (m.u.v. 4 oktober & 25 oktober)
tijd: 09.15 – 10.30 uur
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Pelgrimskerk, Platboslaan 1 of online (livestream of later terugkijken)
prijs: €141,- voor 12 lessen (inclusief lesmateriaal)

Heb je de basiscursus afgerond of heb je meegedaan met een  Zhineng Qigong weekend, dan kun je mee doen met deze wekelijkse Zhineng Qigong training voor gevorderden. Hier vindt verdieping plaats en worden nieuwe oefeningen aangeleerd. Deze cursus vindt plaats in Burgh-Haamstede, maar is ook livestream via Zoom te volgen. Het is eveneens mogelijk om de lessen online terug te kijken op een ander tijdstip. Zo hoef je dus nooit een les te missen!  Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

 Heb je op een andere manier ervaring opgedaan of heb je ervaring met Taichi of andere vormen van Qigong, neemt dan contact op. Mogelijk kun je dan ook instromen bij de gevorderden.

Basiscursus chanten (beginners & gevorderden)

data: dinsdag 1 oktober t/m 12 november 2024 (m.u.v. 22 oktober)
tijd: 20.00 – 21.15 uur
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Hogezoom 27
prijs: €75,- voor 6 lessen (inclusief lesmateriaal)

Sta je open voor iets nieuws? Maak dan kennis met chanten! Interessant voor beginners, maar zeker ook voor de gevorderde Zhineng Qigong beoefenaar! Het chanten, oftewel het uitspreken van klanken, maakt onderdeel uit van de Five Organs Hunyuan methode (level 3 van Zhineng Qigong). Deze methode versterkt de interne organen en brengt de emoties en hormonen in balans. Het chanten wordt gecombineerd met helende handposities (mudras) en het bewust en gecontroleerd voelen van emoties. Na het volgen van deze basiscursus kun je aansluiten bij het maandelijkse chanten. Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

Tijdens de eerste les  kun je kennismaken met het chanten.  Prijs: € 12,50

Heb je wel interesse in chanten, maar komt deze cursus niet uit, neem dan contact op. Mogelijk zijn er nog andere opties om het chanten te leren.  

Maandelijks chanten (gevorderden)

data: donderdag 25 januari, 22 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei en 13 juni 2024 VOL
tijd: 9.30 – 11.00 uur
locatie: Burgh-Haamstede, Hogezoom 27 (of een grotere locatie)
prijs: € 90,- voor 6 bijeenkomsten van 1,5 uur

data: woensdag 31 januari, 13 maart, 10 april, 8 mei en 5 juni 2024
tijd: 20:00 – 21:30.00 uur
locatie: Burgh-Haamstede, Hogezoom 27 (of een grotere locatie)
prijs: € 75,- voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur

Na het volgen van de basiscursus is het mogelijk om deel te nemen aan ‘het maandelijkse chanten’. Zo kun je de helende werking van het chanten niet alleen thuis, maar ook in groepsverband blijven ervaren. Iedere bijeenkomst zal net weer even anders zijn. Door te voelen, te ervaren en te delen vindt er verdieping plaats. Afhankelijk van het aantal deelnemers is ‘het maandelijkse chanten’ in de praktijkruimte van Osmanthus of op een andere, grotere locatie. Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

Tot ziens!

Verbeter uw gezondheid. Start met Zhineng Qigong!
Zhineng Qigong bestaat uit meditatieve gezondheidsoefeningen uit het oude China. Ze zijn eenvoudig om te leren en zeer effectief om de gezondheid te verbeteren. Een kwartier oefenen per dag zorgt al voor een betere gezondheid, meer energie en meer rust in het hoofd. Na verloop van tijd gaat u merken dat u beter tegen stress kunt, sterker in uw schoenen staat en lekkerder in uw vel zit. Ervaar het zelf! Meld u aan voor een cursus of workshop.

Wilt u informatie of wilt u zich aanmelden voor een Zhineng Qigong-activiteit, stuur dan een mail naar femke@osmanthus.nl of bel naar 06-41184211.

Zhineng Qigong agenda 2024

Volle maanbijeenkomst op het strand (beginners & gevorderden)

data: donderdag 23 mei 2024 en maandag 19 augustus 2024
tijd: 20.00 – 21.30 uur
locatie: Zeeland, Nieuw Haamstede (Burgh-Haamstede), Strandweg/Middenpad
prijs: €15,-  per keer

Osmanthus organiseert deze zomer weer Volle maanbijeenkomsten op het strand.  Het bijzondere aan volle maanbijeenkomsten is dat er overal ter wereld mensen samen komen om Zhineng Qigong te beoefenen. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we gezamenlijk Zhineng Qigong beoefenen en ons verbinden met alle Zhineng Qigong beoefenaars waar ook ter wereld. Dit zorgt voor een krachtig Qiveld. Wil jij dit krachtige Qiveld ervaren en op het strand Zhineng Qigong beoefenen? Doe dan mee! Iedereen is welkom. Zowel beginners als gevorderden. Wel moet je in staat zijn om een stukje te wandelen. We verzamelen in Nieuw Haamstede bij de 2e strandovergang (Strandweg/Middenpad). Vandaaruit wandelen we in stilte naar het strand. Graag van te voren aanmelden. Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl  of via 06-41184211.

*Deze buitenactiviteit gaat alleen door bij mooi weer. Vermeld daarom bij aanmelding je mobiele telefoonnummer. Dan word je via een sms- of WhatsApp-bericht op de hoogte gehouden.

Grote chantbijeenkomst (gevorderden)

data: vrijdag 31 mei 2024
tijd: 9:30 – 11.00 uur
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Pelgrimskerk, Platboslaan 1
prijs: €15,-

Voor het eerst gaan we chanten met een grote groep mensen! Hoe bijzonder is dat! Laten we er met zijn allen een unieke, helende ervaring van maken. Deze bijeenkomst is voor iedereen die ervaring heeft met chanten. Dus heb je de Basiscursus Chanten gevolgd of heb je op een andere manier ervaring op gedaan met chanten, dan ben je van harte welkom.  Aanmelden  kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211 

 Nb. Heb je geen ervaring, maar wel interesse in chanten? Na de zomer zal er een Startbijeenkomst plaats vinden waarbij ook gechant zal worden. Deze bijeenkomst is voor mensen met en zonder ervaring. Ook is er in het najaar weer een nieuwe Basiscursus Chanten. 

Retraiteweekend aan zee: uitwaaien en opladen

data: 22 & 23 juni 2024 of 24 & 25 augustus (of in overleg)
tijd: 09:30 – 13:00 uur (zowel zaterdag als zondag)
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Hogezoom 27
prijs: €125,- (inclusief koffie/thee/sap en wat lekkers)

Dit weekend draait om ontspanning, energie opdoen en gezelligheid. Het is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan een korte ‘time-out’ om op adem te komen, maar ook voor wie wil ‘proeven’ aan Zhineng Qigong. Of je nu een ontspannen weekendje weg wilt, in de buurt woont of in Zeeland op vakantie bent: kom uitwaaien en opladen! Tijdens de workshops die in de ochtend plaats vinden, doen we in klein groepsverband (4 à 5 personen) eenvoudige Qigong-oefeningen. Makkelijk om aan te leren, maar toch effectief (en uitdagend). En misschien zijn die oefeningen juist wel effectief omdat ze zo eenvoudig zijn. De eenvoud van de oefeningen brengt ons namelijk meteen naar de kern. Door de verscheidenheid aan oefeningen heeft dit weekend ook iets weg van een ‘proeverij’: een kennismaking met wat Zhineng Qigong te bieden heeft. Zo worden meditatieve bewegingen afgewisseld of gecombineerd met visualisaties, affirmaties, geleide meditaties en chanten (uitspreken van helende klanken). Allemaal met als doel om te ontspannen en energie op te doen. Ervaring met Qigong is niet nodig. Toe aan een time-out? Of geïnteresseerd in een ‘Qigong-proeverij? Meld je dan aan voor één van deze retraiteweekenden. Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

Tip: Boek deze retraite met 4 à 5 personen en maak er een ontspannen weekendje weg van met (yoga)vrienden, familie of collega’s. In de ochtend ontspannen en opladen met Qigong en in de middag uitwaaien op het strand, zwemmen in zee of wandelen in de bossen. Wist je dat Zeeland de meeste zonuren van Nederland kent? De beste plek dus om je op te laden met zonne-energie!

Deze tweedaagse retraite kan ook geboekt worden op doordeweekse dagen.

Een mooi vervolg op dit weekend is het ‘Zhineng Qigong weekend aan zee!’ voor beginners, waar de belangrijkste basisoefening van Zhineng Qigong wordt aangeleerd: de Lift Chi Up Pour Chi Down-methode. Ook is een vervolgweekend op maat mogelijk.

Zhineng Qigong weekend aan zee! (beginners)

data: 12 & 13 oktober 2024
tijd: 09:30 – 13:00 uur (zowel zaterdag als zondag)
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Hogezoom 27
prijs: €125,- (inclusief lesmateriaal, koffie/thee/sap en wat lekkers)

Tijdens dit weekend voor beginners wordt in klein groepsverband Zhineng Qigong aangeleerd en beoefend. Zaterdag maak je uitgebreid kennis met Zhineng Qigong en op zondag leer je de belangrijkste basisoefening: de Lift Chi Up Pour Chi Down. Kom je hier niet vandaan, dan kun je er een relaxt weekendje weg van maken. ’s Morgens ontspannen bewegen tijdens de workshops en ’s middags heerlijke uitwaaien aan zee of wandelen in de bossen. Kortom: kom jouw accu opladen … en geniet! Ook mensen uit de buurt zijn van harte welkom! Na dit weekend keer je ontspannen huiswaarts, kijk je terug op een gezellig weekend en kun je zelf thuis starten met het beoefenen van Zhineng Qigong. Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

Heb je interesse, maar is het weekend vol of kun je dit weekend niet, neem dan contact op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Zhineng Qigong weekend aan zee! (gevorderden & half gevorderden)

data: 15 & 16 juni 2024 en  14 & 15 september 2024 (vol)
tijd: 09:30 – 13:00 uur (zowel zaterdag als zondag)
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Hogezoom 27
prijs: €125,- (inclusief lesmateriaal, koffie/thee/sap en wat lekkers)

Dit weekend is bedoeld voor mensen die (enige) ervaring hebben met Zhineng Qigong en die graag gezamenlijk Zhineng Qigong willen beoefenen en meer willen leren. Tijdens het weekend vindt in klein groepsverband verdieping plaats, leren we van elkaar en is er zeker ook ruimte voor plezier! De inhoud van het weekend zal worden afgestemd op de kennis en de ervaring van de groep. Heb je een wens, maak die dan kenbaar! Kom je hier niet vandaag, dan kun je er een relaxt weekendje weg van maken. ’s Morgens Zhineng Qigong beoefenen en ’s middags heerlijk uitwaaien aan zee of wandelen in de bossen. Ook mensen uit de buurt zijn van harte welkom! Wil je mee doen? Meld je dan aan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211

Heb je interesse, maar is het weekend vol of kun je dit weekend niet, neem dan contact op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Startbijeenkomst Zhineng Qigong (inclusief chanten) voor beginners & gevorderden

data: vrijdag 30 augustus 2024
tijd: 9:30 – 11.00 uur
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Pelgrimskerk, Platboslaan 1
prijs: €10,-

Om het nieuwe seizoen in te luiden start Osmanthus met een grote Startbijeenkomst in Pelgrimskerk te Burgh Haamstede. Iedereen is welkom. We gaan de Lift Chi Up Pour Chi Down oefening doen én we gaan chanten. Een mooie manier om kennis te maken met Zhineng Qigong én met het chanten. Heb je de smaak te pakken dan kan je  mee doen met de Basiscursus Zhineng Qigong, het beginnersweekend, en/of met de Basiscursus Chanten. Voor de enthousiaste gevorderde Zhineng Qigong beoefenaar is het een leuke  manier om het seizoen te starten en om eventueel partner, familie, vrienden of andere bekenden kennis te laten maken Zhineng Qigong. Na afloop is er gelegenheid om bij te praten met een kopje thee en wat lekkers.  Aanmelden  kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211 

Basiscursus Zhineng Qigong (live, livestream of online terugkijken)

data: vrijdag 6 september t/m 6 december 2024 (m.u.v. 4 oktober & 25 oktober)
tijd: 11.00 – 12.15 uur
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Pelgrimskerk, Platboslaan 1 of online (livestream of later terugkijken)
prijs: €141,- voor 12 lessen (inclusief lesmateriaal + geluidsopname)

Tijdens deze beginnerscursus maak je uitgebreid kennis met Zhineng Qigong. De nadruk ligt op het aanleren van de belangrijkste basisoefening van Zhineng Qigong: de Lift Chi Up Pour Chi Down. Na deze cursus ben je in staat zelf thuis te starten met het dagelijks beoefenen van Zhineng Qigong. Je zult al snel de positieve effecten ervan ervaren! Deze basiscursus vindt plaats in Burgh-Haamstede, maar is ook livestream via Zoom te volgen. Het is eveneens mogelijk om de lessen online terug te kijken op een ander tijdstip. Zo hoef je nooit een les te missen!  Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

 Tijdens de eerste les op vrijdag 6 september 2024  kun je kennismaken met Zhineng Qigong.  Prijs: € 12,50

Zhineng Qigong training voor gevorderden (live, livestream of online terugkijken)

data: vrijdag 6 september t/m 6 december 2024 (m.u.v. 4 oktober & 25 oktober)
tijd: 09.15 – 10.30 uur
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Pelgrimskerk, Platboslaan 1 of online (livestream of later terugkijken)
prijs: €141,- voor 12 lessen (inclusief lesmateriaal)

Heb je de basiscursus afgerond of heb je meegedaan met een  Zhineng Qigong weekend, dan kun je mee doen met deze wekelijkse Zhineng Qigong training voor gevorderden. Hier vindt verdieping plaats en worden nieuwe oefeningen aangeleerd. Deze cursus vindt plaats in Burgh-Haamstede, maar is ook livestream via Zoom te volgen. Het is eveneens mogelijk om de lessen online terug te kijken op een ander tijdstip. Zo hoef je dus nooit een les te missen!  Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

 Heb je op een andere manier ervaring opgedaan of heb je ervaring met Taichi of andere vormen van Qigong, neemt dan contact op. Mogelijk kun je dan ook instromen bij de gevorderden.

Basiscursus chanten (beginners & gevorderden)

data: dinsdag 1 oktober t/m 12 november 2024 (m.u.v. 22 oktober)
tijd: 20.00 – 21.15 uur
locatie: Zeeland, Burgh-Haamstede, Hogezoom 27
prijs: €75,- voor 6 lessen (inclusief lesmateriaal)

Sta je open voor iets nieuws? Maak dan kennis met chanten! Interessant voor beginners, maar zeker ook voor de gevorderde Zhineng Qigong beoefenaar! Het chanten, oftewel het uitspreken van klanken, maakt onderdeel uit van de Five Organs Hunyuan methode (level 3 van Zhineng Qigong). Deze methode versterkt de interne organen en brengt de emoties en hormonen in balans. Het chanten wordt gecombineerd met helende handposities (mudras) en het bewust en gecontroleerd voelen van emoties. Na het volgen van deze basiscursus kun je aansluiten bij het maandelijkse chanten. Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

Tijdens de eerste les  kun je kennismaken met het chanten.  Prijs: € 12,50

Heb je wel interesse in chanten, maar komt deze cursus niet uit, neem dan contact op. Mogelijk zijn er nog andere opties om het chanten te leren.  

Maandelijks chanten (gevorderden) VOL

data: donderdag 25 januari, 22 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei en 13 juni 2024 VOL
tijd: 9.30 – 11.00 uur
locatie: Burgh-Haamstede, Hogezoom 27 (of een grotere locatie)
prijs: € 90,- voor 6 bijeenkomsten van 1,5 uur

data: woensdag 31 januari, 13 maart, 10 april, 8 mei en 5 juni 2024
tijd: 20:00 – 21:30.00 uur
locatie: Burgh-Haamstede, Hogezoom 27 (of een grotere locatie)
prijs: € 75,- voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur

Na het volgen van de basiscursus is het mogelijk om deel te nemen aan ‘het maandelijkse chanten’. Zo kunt u de helende werking van het chanten niet alleen thuis, maar ook in groepsverband blijven ervaren. Iedere bijeenkomst zal net weer even anders zijn. Door te voelen, te ervaren en te delen vindt er verdieping plaats. Afhankelijk van het aantal deelnemers is ‘het maandelijkse chanten’ in de praktijkruimte van Osmanthus of op een andere, grotere locatie. Aanmelden kan via femke@osmanthus.nl of via 06-41184211.

Osmanthus
Praktijk voor Shiatsu, Stoelmassage
& Zhineng Qigong

Femke van den Heuvel
gediplomeerd shiatsu – therapeut

06 – 41184211
Hogezoom 27, 4328 EE, Burgh-Haamstede
femke@osmanthus.nl
www.osmanthus.nl
Privacybeleid

k.v.k.nr. 50834533